Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Καταπολεμήστε τις ουρολοιμώξεις με χυμό μούρων

Ο χυμός μούρων καθώς και άλλα προϊόντα των βακκινίων μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι επιστήμονες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ταϊβάν, αφού πρώτα έλαβαν συγκεντρωτικά στοιχεία από 10 μελέτες, σχετικά με τη δράση του βακκινίου ενάντια σε λοιμώξεις του ουροποιητικού.

Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος προκαλούνται συνήθως από βακτήρια που εισέρχονται στην ουροδόχο κύστη ή τα νεφρά από την ουρήθρα, ενώ είναι πιο συχνές στις γυναίκες παρά στους άνδρες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η κατανάλωση προϊόντων μούρων ασκεί καλύτερη προστατευτική δράση σε γυναίκες με επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις του ουροποιητικού, σε παιδιά, σε όσους πίνουν τακτικά χυμό μούρων και σε εκείνους που καταναλώνουν προϊόντα μούρων συχνότερα από δύο φορές την ημέρα.


Ωστόσο, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα στα περισσότερα προϊόντα μούρων σε μορφή χυμού μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικά προβλήματα, ενώ ανησυχία εκφράζεται σχετικά με τον έλεγχο του σακχάρου σε διαβητικούς ασθενείς.


Πηγή: www.medpagetoday.com

Eπιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin