Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ( ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ )

Χειμωνιάζει και μετά τη χαλάρωση και ξεκούραση του καλοκαιριού, μπαίνουμε πάλι στους απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας. Το τρέξιμο και η πίεση γίνονται σχεδόν μόνιμοι συνοδοί μας, κάτι που επιβαρύνει την υγεία μας. Γι αυτό επιβάλλεται να προσέχουμε τουλάχιστον τη διατροφή μας.

Θα συνεχίσω λοιπόν και φέτος την ενημέρωση για τα οφέλη της σωστής διατροφής και τις ευεργετικές ιδιότητες των απλών, καθημερινών τροφίμων, φρούτων και λαχανικών, ώστε να επιλέγουμε τις ωφελιμότερες και τις καταλληλότερες για την περίπτωση μας. 

Ξεκινάω με το κάστανο, έναν καρπό νόστιμο και πολύ ωφέλιμο, ωμό και ψημένο.
Έχει μεγάλη θρεπτική αξία και γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν ζήσει με κάστανα για πολλούς μήνες, διατηρώντας θαυμαστή υγεία. 

Πιο ωφέλιμα και εύπεπτα είναι τα ωμά κάστανα. 

Είναι πολύ ωφέλιμα σε όσους πάσχουν από χρόνια διάρροια. 
Εάν για επτά ημέρες φάγουν μόνο ωμά κάστανα, θα θεραπευθούν. Η δίαιτα με ωμά, αλλά και ψημένα κάστανα, είναι ωφέλιμη σε όσους πάσχουν από ρευματισμούς και αρθριτικά, αλλά και από άλλες εκφυλιστικές παθήσεις. Ίσως γι αυτό και η συνταγή που θα σας πω, κάνει καλό για εντριβές σε όσους πάσχουν και πονάνε από τα αρθριτικά και τους ρευματισμούς. Καθαρίστε και κόψτε σε μικρά κομματάκια πέντε κάστανα από αγριοκαστανιά.

 Ανακατέψτε τα με ένα λίτρο οινόπνευμα και αφήστε το για 21 μέρες. Στη συνέχεια χρησιμοποιείστε το για εντριβές στα σημεία που πονάτε! Βοηθάει πάρα πολύ. Στα πάρκα μπορείτε να βρείτε άγρια κάστανα και πολύ εύκολα να φτιάξετε το φυσικό αυτό αντιφλεγμονώδες και να συμπεριλάβετε στο φαρμακείο σας, της φύσης. Ακόμα, τα εκζέματα, η ψωρίαση, οι αιμοροϊδες, θεραπεύονται με συστηματική διατροφή για μερικές εβδομάδες με κάστανα. 

Όσοι δεν μπορούν να μασούν τα κάστανα, να τα τεμαχίζουν με ειδικά μηχανήματα. Στη συνέχεια μπορούν να ανακατέψουν τον πολτό με μέλι η σύκα η σταφίδες η καρύδια η αμύγδαλα. Εάν κανείς καταναλώνει σε καθημερινή βάση, κάστανα, λάχανο, κουνουπίδι, καρότα, παντζάρια, ρεπάνια, αντίδια, σπαράγγια και διάφορα χόρτα, θα ωφεληθεί πάρα πολύ.
(Δρ. Αγγελική Τριανταφύλλου – Πιτίδη, Ιατρός Μικροβιολόγος, Αν. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin