Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Κάστανο ο «βασιλιάς» των ξηρών καρπών. Τα κάστανα περιέχουν λιγότερες θερμίδες από τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς.

Το κάστανο υπάρχει παντού γύρω μας αυτήν την εποχή! Οι καστανάδες υπάρχουν σε αρκετές γωνιές της πόλης, για να μας προσφέρουν το ιδανικό και πιο υγιεινό σνακ που μπορούμε να φάμε γρήγορα στο πόδι!
Το κάστανο διαφέρει από τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς, καθώς έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό- κάτι που οι υπόλοιποι ξηροί καρποί δεν έχουν. Σχεδόν το 50% του κάστανου είναι νερό! Επίσης, το κάστανο έχει τις λιγότερες θερμίδες από όλους τους ξηρούς καρπούς και αυτό το καθιστά ιδανικό σνακ για όλους όσους προσέχουν τη διατροφή τους ή προσπαθούν να χάσουν βάρος.

Διατροφική αξία κάστανου

Τα κάστανα περιέχουν λιγότερες θερμίδες από τους άλλους ξηρούς καρπούς, λιγότερα λιπαρά, και είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτοχημικά-στοιχεία που βοηθούν στη διατήρηση της καλής υγείας.
Τα κάστανα είναι άριστη πηγή υδατανθράκων, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο την απαραίτητη ενέργεια για το σώμα μας. Ακόμα, περιέχουν και άριστης ποιότητας πρωτεΐνες –σε μικρότερη ποσότητα όμως.
Τα κάστανα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, και βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης στο αίμα.
Κάτι επιπλέον που ξεχωρίζει τα κάστανα από τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C. 100 γραμμάρια κάστανα περιέχουν το 72% της ημερίσιας συνιστώμενης ποσότητας βιταμίνης C! Η βιταμίνη C, όχι μόνο είναι απαραίτητη για τον σωστό σχηματισμό των αιμοφόρων αγγείων και των οστών, αλλά είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, και προστατεύει τον οργανισμό μας από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες.
Τα κάστανα είναι επίσης εξαιρετική πηγή σιδήρου, ασβεστίου, καλίου, μαγνησίου, φώσφορου και ψευδάργυρου. Έτσι, βοηθά στην καταπολέμηση της υπέρτασης, προλαμβάνει την αναιμία και βοηθά στην διατήρηση υγιούς σκελετού.

Θερμίδες στα κάστανα

Τα κάστανα περιέχουν λιγότερες θερμίδες από τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς. Τα 100 γραμμάρια κάστανα (περίπου 10 μεγάλα κάστανα) περιέχουν μόλις 170 θερμίδες!
Από αυτά τα 100 γραμμάρια, μόνο τα 2.7 γραμμάρια είναι λίπος, και μάλιστα είναι από τα καλά λιπαρά που θωρακίζουν την υγεία μας. Περισσότερα για τα είδη των λιπαρών μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Έτσι, την επόμενη φορά που η όρεξή σας θα τραβάει κάτι γλυκό και χορταστικό, φάτε κάστανα χωρίς ενοχές!
πηγή: 5tinimera.wordpress.com
.
 

Ψητά ή Βραστά Κάστανα: Ο αγαπημένος (ξηρός) καρπός του χειμώνα

Κάστανα: και νόστιμα και υγιεινά με μεγάλη θρεπτική αξία

ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ( ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ )

Έχετε xοληστερίνη πίεση ζάχαρο;...βάλτε τα κάστανα στη διατροφή σας!

Καρύδια και κάστανα: Τα καλύτερα τρόφιμα του φθινοπώρου- Αντιοξειδωτικά, γεμάτα βιταμίνες

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ…. Πώς να τα επιλέξετε και να τα αποθηκεύσετε

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin