Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Μια μέρα στο βουνό με έναν συλλέκτη κράνων ... σε εικόνες.

Μια μέρα στο βουνό με έναν συλλέκτη κράνων
Το πόσο ωφέλιμα είναι τα κράνια το γνωρίζουν πολύ καλά οι παλιοί. Όλοι έχουμε δει τα μπουκάλια με κράνια,  ζάχαρη και κονιάκ (4*) ή τσίπουρο στον ήλιο να παράγουν ανάλογα με την αναλογία που χρησιμοποιεί ο καθένας το γνωστό για τις ιατρικές του ιδιότητες λικέρ.

  Για τα οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό υπάρχουν τα σχετικά άρθρα με ετικέτα "Κράνια". Επί πλέον, για την καλλιέργεια της κρανιάς στην αντίστοιχη ετικέτα - "Κρανιά".

Είναι επίσης γνωστό ότι η φύση, κατά κανόνα, προσφέρει την ίαση δίπλα στην εμφάνιση της ασθένειας. Οι φαρμακευτικές εταιρίες για την παρασκευή των φαρμάκων τους αντιγράφουν την φύση. Αρκετές έρευνές τους έγιναν σε τροπικά δάση παρακολουθώντας την διατροφή των ζώων, είδη πιθήκων συνήθως,  μετά από την εμφάνιση κάποιας αρρώστιας σε αυτά. Υπάρχουν παραδείγματα που η ξαφνική προτίμηση των ζώων σε κάποιο είδος φυτού ή καρπού, μετά την εμφάνιση της ασθένειας, οδήγησε τους ερευνητές σε αντίστοιχο φάρμακο για τους ανθρώπους.

Σήμερα, με την διάδοση των τυποποιημένων και εισαγομένων τροφών ελάχιστα τηρείται ο κανόνας ότι η φύση προσφέρει ότι είναι απαραίτητο για την υγεία και την ίαση κάθε οργανισμού σχετικά ακριβώς δίπλα του . 

Δεν γνωρίζουμε αν η τεχνολογία και οι εφαρμογές της στην γεωργία και κτηνοτροφία έσωσαν μεγάλο πληθυσμό του  πλανήτη μας από την πείνα, είναι σίγουρο όμως ότι ένα μεγάλο κομμάτι του το καταδίκασαν σε παχυσαρκία και αδιαθεσία. Προφανώς δεν το γνωρίζουμε με βεβαιότητα, διότι δεν γνωρίζουμε τι θα γινόταν σε αντίθετη περίπτωση.

 Σε κάθε περίπτωση όμως, εντύπωση μας προκάλεσε η εμμονή του συλλέκτη των κράνιων να μαζεύει μόνο από το βουνό και όχι από τις δικές του, που είχε μεταφύτευση από χρόνια στο αγρόκτημά του.

Στην απορία μας γιατί δεν μαζεύει από τις δικές του και ταλαιπωρείται στα ρέματα και στα λαγκάδια δεν απάντησε ευθέως. "Ακολούθησε με και θα δεις" είπε μόνο. "Την απάντηση είμαι σίγουρος ότι θα την βρεις". 

Ακολουθεί ένα μικρό δείγμα σε εικόνες της ημέρας εκείνης στο βουνό.
---
 --
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--

--

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin