Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Τα παντζάρια – το παντζαρόζουμο και η υπέρταση.

Υπέρταση…..
τα ποσοστά της όλο και ανεβαίνουν….
εκτιμάται ότι αγγίζει περίπου το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού….
εκτιμάται ότι μέχρι το 2025 θα πλησιάσει το 35% και…
οι ερευνητές επιμένουν ότι είναι αποτέλεσμα λανθασμένης διατροφής και μία από της κύριες αιτίες εμφάνισης:

-στεφανιαίας νόσου… -εγκεφαλικών επεισοδίων και… -νεφρικής ανεπάρκειας…
στη χώρα μας τα άτομα που υποφέρουν από υπέρταση υπολογίζονται περίπου στα δυόμιση εκατομμύρια….
τεράστιος αριθμός…..και…


όμως η χώρα μας είναι γεμάτη φρούτα και λαχανικά τα οποία είναι η καλύτερη ασπίδα και για την υπέρταση με το παντζάρι να κρατά τα σκήπτρα….. αλήθεια πόσοι από εμάς γνωρίζουν ότι το παντζαρόζουμο μέσα σε ελάχιστες ώρες από τη στιγμή που θα το πιούμε ελαττώνει την υψηλή πίεση;…..
πόσοι από εμάς γνωρίζουν ότι το παντζάρι θεωρείται υπερ-φάρμακο;….. 
και να τι λέει η μελέτη την οποία πραγματοποίησαν Βρετανοί επιστήμονες από το ερευνητικό ίδρυμα William Harvey του Πανεπιστημίου Queen Mary στο Λονδίνο και η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Hypertension»( 1 ) το 2008…
  • - δίαιτες που είναι πλούσιες σε φρούτα και λαχανικά μειώνουν την αρτηριακή πίεση και τον κίνδυνο ανεπιθύμητων καρδιακών επεισοδίων….
  • - ορισμένα λαχανικά όπως τα παντζάρια έχουν υψηλότατη περιεκτικότητα νιτρικών αλάτων τα οποία είναι υπεύθυνα για τη σημαντική αυτή τους δράση να…
  • - προκαλούν δηλαδή διαστολή των αρτηριών και παράλληλα να μειώνουν την υψηλή αρτηριακή πίεση!!!
  • - τρεις ώρες μετά τη λήψη 500ml παντζαρόζουμου η υψηλή αρτηριακή πίεση των εθελοντών μειώνεται αισθητά!!! 
  • -όσο πιο υψηλή είναι η πίεση πριν τη λήψη του παντζαρόζουμου τόσο μεγαλύτερη είναι η μείωσή της μετά την λήψη του χυμού των παντζαριών!!!
στη συνέχεια των μελετών οι ερευνητές παρατήρησαν ότι εκτός από τις αποδεδειγμένες αντιυπερτασικές τους ιδιότητες τα παντζάρια έχουν και άλλα οφέλη….
  • - ο χυμός των παντζαριών έχει την ιδιότητα να αυξάνει τις αντοχές των ατόμων κατά 16%!!!!!
  • - αθλητές,άτομα που επιτελούν επίπονες και κουραστικές εργασίες,ηλικιωμένοι,άτομα που πάσχουν από διάφορες παθήσεις βλέπουν την κατάστασή τους και την ποιότητα ζωής τους να βελτιώνεται με ένα ποτήρι παντζαρόζουμο την ημέρα!!!
  • - μετά τη χορήγηση χυμού παντζαριών συμμετέχοντες στις μελέτες που υποβλήθηκαν σε δοκιμασίες -όπως σε ποδηλασίες-μπορούσαν να ποδηλατούν περισσότερο χρόνο χωρίς να κουράζονται,επίσης αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός ότι είχαν χαμηλότερη πίεση σε κατάσταση ξεκούρασης!!!
και τα οφέλη των παντζαριών συνεχίζονται ας δούμε όμως ποια είναι η θρεπτική αξία των παντζαριών….. τα παντζάρια περιέχουν: .......ολόκληρο το άρθρο στο stopalimentarius
.
.

Ο χυμός παντζαριών ρίχνει την πίεση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin