Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Τα οφέλη του Goji Berry στην απώλεια βάρους.

Στην Ασία, το Goji Berry έχει θεωρηθεί ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα για χιλιάδες χρόνια.  Τα οφέλη για την υγεία από τα Goji Berries είναι σημαντικά καθώς είναι αποτελεσματικά για τη βελτίωση της λειτουργίας της όρασης, την αυξήση του ανοσοποιητικού συστήματος,  προστατεύουν το συκώτι, προσφέρουν μακροζωία, κλπ..  Ένας μεγάλος αριθμός από ιχνοστοιχεία και φυτοχημικά έχουν επιβεβαιωθεί από την επιστημονική έρευνα σε αυτό το φρούτο.
Τα Goji Berries περιέχουν πολλά φυτοχημικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των πολυσακχαριτών, στερόλες και ζεαξανθίνη, καθώς και αντιοξειδωτικά, όπως β-καροτένιο, λουτεΐνη, λυκοπένιο και βιταμίνη C.  Εκτός από αυτά, το Goji Berry περιέχει επίσης πολλά μέταλλα, όπως ασβέστιο, κάλιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, και σελήνιο.

Τα Goji Berries μπορούν να καταναλωθούν ωμά ή μέσα σε τσάι, ενώ η γεύση τους είναι σαν και αυτή της σταφίδας, αν και λιγότερο γλυκιά και πιο ξηρή.  Εμπορικά το Goji Berry είναι διαθέσιμο νωπό, αποξηραμένο, και ως συμπλήρωμα.
Το Goji Berry συχνά χρησιμοποιείται στην Κίνα ως συστατικό σε σούπες, ενώ τα φύλλα και οι βλαστοί του καταναλώνονται ως λαχανικό.  Στην πραγματικότητα, ακόμα και κινέζικο κρασί υπάρχει που προέρχεται από το Goji Berry.

Το Goji Berry βοηθά στην απώλεια βάρους

Το Goji Berry παρέχει δύο οφέλη που είναι πολύ σημαντικά όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος.  Τα μούρα Goji πλούσια σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, βοηθούν  στην αύξηση της ενέργειας και μπορεί να βοηθήσουν στον έλεγχο της όρεξης σας.
Τα Goji Berries έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.  Αυτό σημαίνει ότι το Goji Berry παίρνει πολύ χρόνο για να μετατραπεί σε σάκχαρα στο αίμα, οπότε και αισθανόμαστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.  Αισθανόμαστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, έτσι και η όρεξη μπορεί να ελεγχθεί, πράγμα που συμβάλει στην απώλεια βάρους.
Τα μούρα Goji περιέχουν επίσης πολλές φυτικές ίνες και χρώμιο για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και τη διατήρηση της μυϊκής μάζας κατά τη διάρκεια της απώλειας βάρους.  Η L – αργινίνη, η L – γλουταμίνη  και το κάλιο που περιέχεται στα μούρα goji βοηθούν τον οργανισμό να παράγει αυξητική ορμόνη.  Με την ηλικία, ο οργανισμός παράγει λιγότερη αυξητική ορμόνη.
Το Goji Berry βοηθά να κρατήσει το σώμα σας χωρίς λίπος, καθώς και στην αργή αποθήκευση λίπους, ενώ βοηθά και στην οικοδόμηση των μυών.  Επιπλέον τα Goji Berries περιέχουν πολλά μέταλλα, όπως ο χαλκός, ο σίδηρος, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, φώσφορο, κάλιο, σελήνιο, νάτριο, ψευδάργυρο και θειαμίνη.
Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στο Goji Berry μπορεί να βοηθήσουν στην μειώσει των επίπεδων του άγχους.  Όπως είναι γνωστό, το άγχος μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του βάρους.  Διατροφή με goji berry επίσης προμηθεύει τον οργανισμό με ενέργεια, η οποία δίνει στο σώμα μια καλύτερη αντοχή και με τη σειρά του δίνει την δύναμη για τακτική άσκηση.
Όταν θέλετε να χάσετε βάρος, θα ήταν ιδανικό καθημερινό μενού σας να περιλαμβάνει μούρα goji.
Όποιος θέλει να χάσει βάρος, πρέπει να είναι βέβαιος ότι λαμβάνει αρκετές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά και το Goji Berry μπορεί να βοηθήσει σε αυτό.  Η κατανάλωση Goji Berry, σε οποιαδήποτε μορφή (νωπά, αποξηραμένα, κάψουλες), μπορεί να προσφέρει μεγάλα οφέλη για την υγεία.
Έτσι, ανεξάρτητα από τους στόχους σας, εάν θέλετε να χάσετε βάρος ή απλά να διατηρήσετε το επίπεδο της υγείας σας, τα μούρα goji θα είναι ένας φυσικός τρόπος για να φτάσετε στην επίτευξη όλων των στόχων σας.
 πηγή: superfoods.gr
.
.

Γκότζι Μπέρι – Goji berry

Το ελληνικό Goji Berry προ των πυλών των ξένων αγορών

Συνεταιρισμός γκότζι μπέρι με έδρα τη Κοζάνη!

ΤΑ ΓΚΟΤΖΙ ΜΠΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

GOJI BERRY: ΑΥΤΌ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΕΛΙΞΊΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΌΤΗΤΑΣ

Οι υπερ-τροφές στην καθημερινότητά μας


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin