Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Τα οφέλη για την υγεία από τα ιχθυέλαια: Έξι τρόποι θεραπείας!

Δεν είναι μυστικό ότι το ιχθυέλαιο μειώνει τη φλεγμονή και βοηθά στην πέψη. Αλλά αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι τα οφέλη του μπορεί να επηρεάσουν τα πάντα, από την πυκνότητα των οστών, την καύση του λίπους και τη δύναμη του εγκεφάλου. Εδώ είναι έξι πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για τα ιχθυέλαια:
1 . Προστατέψτε τον εαυτό σας από την ατμοσφαιρική ρύπανση
Ποιος ήξερε ότι ένα από τα πολλά οφέλη των ιχθυελαίων περιλαμβάνει και την προστασία της καρδιά σας από την ατμοσφαιρική ρύπανση;  Σύμφωνα με μια αμερικανική μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2012 είναι αλήθεια.
 Είκοσι – εννέα υγιείς, μεσήλικες έλαβαν είτε τρία γραμμάρια ιχθυελαίου είτε ένα εικονικό φάρμακο καθημερινά για τέσσερις εβδομάδες και στη συνέχεια εκτέθηκαν σε ακάθαρτο αέρα για δύο ώρες.  Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι που πήραν το ιχθυέλαιο δεν είχαν τις ίδιες αρνητικές επιπτώσεις με εκείνους που έλαβαν μόνο το εικονικό φάρμακο.   Συμπληρώματα πλούσια σε ωμέγα – 3 λιπαρά οξέα παρέχουν προστασία έναντι των δυσμενών καρδιακών και λιπιδίων επιπτώσεων που συνδέονται με την έκθεση σε ατμοσφαιρική ρύπανση, αυτό τα καθιστά απαραίτητα ειδικά  αν ζει κανείς σε πόλη.
2 . Μειώστε τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας
Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστήμιου του Bristol, τα ωμέγα – 3 λιπαρά του ιχθυελαίου μπορούν να μειώσουν σημαντικά τα σημεία και τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας.  Δίαιτες πλούσιες σε ωμέγα – 3 δόθηκαν σε ινδικά χοιρίδια, τα οποία φυσικά είχαν οστεοαρθρίτιδα, μείωσε την ασθένεια κατά 50 τοις εκατό σε σύγκριση με όσα έτρωγαν τυποποιημένες διατροφές.
3 . Μειώστε τα σημάδια της γήρανσης
Αυξανόμενες ενδείξεις υποδεικνύουν ότι η βράχυνση των τελομερών ( το DNA στο τέλος των χρωμοσωμάτων) μπορούν να αναστείλουν τη λειτουργία των βλαστικών κυττάρων και την κυτταρική αναγέννηση προκαλώντας ανθυγιεινή γήρανση.  Μια μελέτη του 2010 αποκάλυψε τη σχέση μεταξύ των επιπέδων ιχθυελαίων στο αίμα και το ποσοστό των τελομερών σε διάστημα πέντε ετών, γεγονός που υποδηλώνει μια εξήγηση για την προστατευτική δράση των ωμέγα – 3 λιπαρών οξέων.
4 . Βελτιώστε την καύση λίπους
Όταν ο Peter Howe και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας μελέτησαν τις επιδράσεις της δίαιτας και της άσκησης στο σώμα, βρήκαν οτι τα συμπληρώματα ιχθυελαίου και η άσκηση είναι ένας ισχυρός συνδυασμός απώλειας λίπους. Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι υπέρβαροι και παχύσαρκοι ενήλικες με μεταβολικό σύνδρομο , με έναν μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακής νόσου, πήραν ωμέγα – 3 λιπαρά οξέα  ιχθυελαίου ημερησίως σε συνδυασμό με μέτρια αερόβια άσκηση τρεις φορές την εβδομάδα για 12 εβδομάδες.  Το σωματικό λίπος που ήταν αποθηκευμένο, ιδιαίτερα το κοιλιακό λίπος, ήταν σημαντικά μειωμένο στην ομάδα που λάμβανε ιχθυέλαιο μαζί με σωματική άσκηση, αλλά όχι σε εκείνες που χρησιμοποιούνται ιχθυέλαιο ή άσκηση από μόνη τους. Η ικανότητα ευαισθητοποίησης στην ινσουλίνη του DHA, τα αντι- φλεγμονώδη οφέλη του ΕΡΑ, και το τα οφέλη από την καύση του λίπους κάνει την επιλογή ενός συμπληρώματος που περιέχει και τα δυο σε σημαντικές ποσότητες μια καλή ιδέα.
5 . Ενισχύστε τη δύναμη του εγκεφάλου και της μνήμης
Οι ερευνητές έχουν βρει θετική συσχέτιση μεταξύ συμπληρωμάτων ιχθυελαίου και της γνωστικής λειτουργίας, καθώς και διαφορές στη δομή του εγκεφάλου μεταξύ των χρηστών και των μη χρηστών των συμπληρωμάτων ιχθυελαίου. Σε σύγκριση με τους μη χρήστες, οι χρήστες συμπληρωμάτων ιχθυελαίων σχετίστηκαν με καλύτερη γνωστική λειτουργία κατά τη διάρκεια της μελέτης.  Το μοναδικό εύρημα, ωστόσο, είναι ότι υπήρχε σαφής συσχέτιση μεταξύ ιχθυελαίου και ποιότητας του εγκεφάλου σε δύο κρίσιμους τομείς που χρησιμοποιούνται στη μνήμη και τη σκέψη (εγκεφαλικός φλοιός και ιππόκαμπος).  Με άλλα λόγια, η χρήση ιχθυελαίου σχετίστηκε με μικρότερη συρρίκνωση του εγκεφάλου σε ασθενείς που λαμβάνουν αυτά τα συμπληρώματα.  Μια διατροφή που στερείται ι σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, μπορεί να προκαλέσει μια γρηγορότερη γήρανσή του εγκεφάλου και να χάσει κανείς κάποιες από τις ικανότητες  μνήμης και σκέψης.  Προσθέστε το στη καθημερινή λίστα συμπληρωμάτων σας για να κρατήσει το μυαλό σας υγιή μέσα στα χρόνια.
6 . Βελτιώστε την υγεία των οστών
Όταν πρόκειται για την διατήρηση της οστικής πυκνότητας, το ασβέστιο, η βιταμίνη D και το  μαγνήσιο δεν πρέπει να είναι τα μόνο συμπληρώματα σας.  Το ωμέγα- 3 λιπαρό οξύ DHA είναι απαραίτητο για τη βέλτιστη υγεία των οστών.  Ερευνητές συνέκριναν τη δράση ενός ω-6 DPA και του ω-3 DHA στην ανάπτυξη των μακρών οστών σε αρουραίους.  Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι αρουραίοι που τρέφονται με τα ωμέγα- 6 είχαν τη χαμηλότερο οστικό περιεχόμενο και οστική πυκνότητα σε σύγκριση με τους αρουραίους  που τρέφονται με διατροφή συμπληρωμένη με τα ωμέγα- 3.
Αναφορές:
Natasha Turner, N.D
ΠΗΓΗ: superfoods.gr
.
.
 

Πόσο προστατεύουν τα ιχθυέλαια την καρδιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin