Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ελαιόλαδο, ξηροί καρποί και λιπαρά ψάρια μειώνουν το λίπος στο σώμα

Οι τροφές που περιέχουν πολυακόρεστα λιπαρά προστατεύουν τον οργανισμό από τη συσσώρευση λίπους στο σώμα και κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς.

Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από μελέτη επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Ουψάλα, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τροφές όπως το ελαιόλαδο, τα λιπαρά ψάρια και οι ξηροί καρποί μειώνουν τον σχηματισμό λίπους κοντά στα ζωτικά όργανα του σώματος και προστατεύουν από τα προβλήματα υγείας που προκαλούνται εξαιτίας του.
Μάλιστα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν επίσης ότι οι τροφές αυτές ενισχύουν τον σχηματισμό μυϊκής μάζας, σε αντίθεση με την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας τροφών που περιέχουν κορεσμένα λιπαρά, όπως είναι το βούτυρο, τα περισσότερα τυριά, τα λιπαρά σημεία του κρέατος και τα γλυκά.

Η μελέτη αυτή είναι η πρώτη που αποδεικνύει ότι η σύνθεση των λιπαρών που υπάρχουν στις τροφές όχι μόνο επηρεάζει τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα και αυξάνει τον κίνδυνο προσβολής από καρδιολογικά προβλήματα, αλλά επιπλέον καθορίζει σε ποιό σημείο του σώματος θα συσσωρευτεί το λίπος.

Συγκεκριμένα, εκείνοι που καταναλώνουν πολλές τροφές που περιέχουν κορεσμένα λιπαρά παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη συσσώρευση λίπους στο σώμα γενικότερα και κυρίως κοντά στο συκώτι και την περιοχή της κοιλιάς.

Επίσης, τα άτομα αυτά έχουν τρεις φορές λιγότερη μυϊκή μάζα από ό,τι εκείνα που προτιμούν στη διατροφή τους τροφές που είναι πλούσιες σε πολυακόρεστα.

Οι επιστήμονες τονίζουν επίσης ότι το λίπος που συσσωρεύεται κοντά σε όργανα όπως το συκώτι αυξάνει τον κίνδυνο προσβολής από διαβήτη και καρδιολογικά προβλήματα και πως συμβάλλει στην εμφάνιση πολλών διαταραχών στον μεταβολισμό.
ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin