Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Αλόη: ένα φαρμακείο στη γλάστρα σας

Ποια είναι τα κυριότερα οφέλη της αλόης βέρα:

Βοηθά στην αποτοξίνωση: Ο χυμός από την αλόη βέρα είναι ιδανικός για αποτοξίνωση αφού είναι γεμάτος βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.
Μειώνει τις πεπτικές διαταραχές: Έχει ουσιαστική δράση σε διαταραχές του πεπτικού συστήματος όπως η καούρα, τα έλκη και το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου. Καταπραΰνει τον οισοφάγο και ελαττώνει τις ενοχλήσεις της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Παράλληλα βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου.
Συμβάλλει στη στοματική υγιεινή: Ο χυμός των φύλλων της αλόης βελτιώνει σημαντικά την υγεία των ούλων.

Μειώνει τα επίπεδα του σακχάρου: Σύμφωνα με εργαστηριακές έρευνες, η καθημερινή κατανάλωση μισής μόλις κουταλιάς χυμού από αλόη βέρα, σε περίοδο 14 εβδομάδων, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα κατά 45%.
Βοηθά την κινητικότητα του εντέρου: Ο χυμός της αλόης περιέχει ανθρακινόνες γλυκοσίδες Α και Β, που είναι ισχυρά φυσικά καθαρτικά.
Βοηθά στη διαχείριση βάρους: Εκτός από θεραπευτικές ιδιότητες, έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν ως βοήθεια για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και την διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα: Τα φύλλα της έχουν αντιοξειδωτικά τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύουν τη δράση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Μειώνει τον πόνο των αρθρώσεων: Κάντε επαλείψεις με αλόη βέρα στις προβληματικές περιοχές και συνδυάστε τις με εσωτερική λήψη. Για διάστημα 2 μηνών, πίνετε 2-3 φορές την ημέρα 1-2 κουταλάκια χυμό αλόης με χυμό φρούτων και 1 ποτήρι νερό και, μόλις τα συμπτώματα υποχωρήσουν, μειώστε τη δόση στο 1 κουταλάκι πρωί και απόγευμα.
Γιατί η αλόη επουλώνει τα εγκαύματα;
Την επόμενη φορά που θα έχετε ένα έγκαυμα και θα βάλετε μια λοσιόν σε αυτό, πρέπει να ευχαριστήσετε την Αλόη Βέρα. Η θεραπευτική της ικανότητα στα εγκαύματα και τους δερματικούς ερεθισμούς, ήταν γνωστή από τους βιβλικούς χρόνους. Αλλά τι είναι αυτό μέσα στο μυστηριώδες φυτό που επουλώνει και πώς λειτουργεί; Μέσα στο χυμό του φυτού υπάρχει μια ουσία αποκαλούμενη acemannan και αυτή εμφανίζεται να είναι η ουσία με τις θαυματουργές ιδιότητες. Όταν τρίβεται σε ένα έγκαυμα ενεργεί επουλωτικά. Όταν έχετε ένα έγκαυμα, τα κύτταρα καταστρέφονται αμέσως και ο ιστός κοκκινίζει γρήγορα, όπως συμβαίνει σε ένα ηλιακό έγκαυμα. Το Acemannan λειτουργεί στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων επουλωτικά. Λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων της η αλόη βοηθά στη διέγερση κυττάρων συνδετικού ιστού, ο οποίος βοηθά στη θεραπευτική διαδικασία μετά το έγκαυμα. Μειώνεται η φλεγμονή, η ερυθρότητα και η διόγκωση.
πηγή:  omorfamystika.gr
.
.

Αλόη «το φυτό της αθανασίας»

Η καλλιέργεια και η χρήση της Αλόης στην Ελλάδα

Αλόη: Ένα αρχαίο φυτό με σύγχρονες ιδιότητες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin