Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Κορινθιακή Σταφίδα: αντιοξειδωτικά όμοια με αυτά των φρέσκων φρούτων ...

Η αντικατάσταση μη υγιεινών σνακς από Κορινθιακή Σταφίδα σε μέτρια ποσότητα μπορεί να βελτιώσει δείκτες υγείας σε ασθενείς με ελεγχόμενο διαβήτη τύπου 2. Έχει βρεθεί σε διαβητικούς ότι η υιοθέτηση αυτής της διατροφικής συνήθειας μπορεί να μειώνει τη διαστολική αρτηριακή πίεση και να αυξάνει τα αντιοξειδωτικά στο αίμα των ασθενών.

Μόλις το 11% των ανθρώπων σε Ευρώπη και Αμερική καταναλώνουν τις συνιστώμενες μερίδες φρούτων και λαχανικών. Έτσι, τα βιοδραστικά συστατικά που προσλαμβάνουν δεν είναι αρκετά για τη διατήρηση της καλής υγείας και την προστασία από ασθένειες. Η μαύρη Κορινθιακή Σταφίδα περιέχει αντιοξειδωτικά όμοια με αυτά των φρέσκων φρούτων που συμβάλουν στη διατήρηση της υγείας των ανθρώπων.

Η Κορινθιακή Σταφίδα είναι ένα φρούτο μετρίου γλυκαιμικού δείκτη. Μπορεί να καταναλωθεί σε μικρή ποσότητα ακόμη και από διαβητικούς ασθενείς αντί γλυκίσματος, στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής. 

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει η μαύρη Κορινθιακή Σταφίδα μπορούν να μειώνουν τον κίνδυνο για κακοήθειες του στομάχου και του παχέος εντέρου. Έτσι, στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής, τα αντιοξειδωτικά της Κορινθιακής Σταφίδας μπορούν να συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας του πεπτικού μας συστήματος.
 
.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin