Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Ποιες τροφές θα μας βοηθήσουν να κάψουμε περισσότερες θερμίδες

Δεν αρκεί να ξέρουμε ποιες τροφές μας κάνουν καλό και να τις καταναλώνουμε μια στο τόσο. Πρέπει η υγιεινή διατροφή να μας γίνει τρόπος ζωής και να χαρακτηρίζει την κάθε μας μέρα.
 Κι αν προσπαθείτε να χάσετε μερικά κιλά και να καίτε καθημερινά περισσότερες θερμίδες από αυτές που καίτε συνήθως, πρέπει αφενός να κάνετε τη ζωή σας πιο δραστήρια, αφήνοντας λίγο το μαξιλάρι του καναπέ να πάρει πάλι το… φυσιολογικό του σχήμα, κι αφετέρου να βάλετε τις παρακάτω τροφές στο πιάτο σας, έτσι ώστε να κάψετε τα περιττά μια ώρα αρχύτερα.

Πικάντικες τροφές: καυτές κι όποιος… αντέξει
Οποιαδήποτε καυτερή και πικάντικη τροφή μας βοηθάει να κάψουμε θερμίδες γρηγορότερα μετά την κατανάλωσή της, χωρίς να μας επιβαρύνει με πολλές θερμίδες. Βάλτε λίγο πιπέρι καγιέν στο φαγητό και δοκιμάστε καυτερές σάλτσες με τσίλι στη μαγειρική σας, αν ο ουρανίσκος σας μπορεί να διαχειριστεί τις πιο πικάντικες γεύσεις.

Γκρέιπφρουτ: πικρό αλλά θαυματουργό
Με τη χαρακτηριστική πικρή και όξινη γεύση του το γκρέιπφρουτ ίσως μας αποτρέπει από την κατανάλωσή του. Τα δεδομένα, όμως, αλλάζουν για όσους μαθαίνουν ότι δίνει ώθηση στο μεταβολισμό για να δουλεύει σωστά και να «καίει» θερμίδες, ενώ ταυτόχρονα το ίδιο το φρούτο περιέχει λίγες θερμίδες. Συν τοις άλλοις, οι φυτικές του ίνες μας κάνουν να αισθανόμαστε κορεσμό και να μην αναζητάμε φαγητό για αρκετή ώρα και ταυτόχρονα βοηθούν στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα. Προσθέστε το άμεσα στη… φρουτιέρα σας κι αν δεν επιθυμείτε να πίνετε το χυμό του, βάλτε το στη σαλάτα σας ή στα smoothies.

Σέλινο: πάει παντού και έχει αρνητικές θερμίδες
Τα πράγματα, όσον αφορά το σέλινο, είναι απλά: περιέχει πολύ λίγες θερμίδες, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και ταυτόχρονα σας βοηθάει να κάψετε περισσότερο όταν το τρώτε (συγκεκριμένα για 9 θερμίδες που παίρνετε από ½ φλιτζάνι σέλινο, καίτε 26). Προσθέστε το στη σαλάτα, τις πατάτες, το κρέας, τα μανιτάρια κι αφήστε το να… κάνει τη δουλειά του.

Ολική άλεση: προσθέστε τη σε κάθε γεύμα
Οι έρευνες δείχνουν ότι η ολική άλεση είναι πολύ πιο υγιεινή από τις επεξεργασμένες τροφές και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών. Όσον αφορά τη δίαιτα, λόγω του ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο στην πέψη, μας κάνει να πεινάμε λιγότερο και αργότερα, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και υδατάνθρακες κι έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Πράσινο τσάι: το ρόφημα της όμορφης σιλουέτας
Είναι αποτοξινωτικό, αντιοξειδωτικό, τονωτικό και ταυτόχρονα θεωρείται από πολλούς ειδικούς ότι βοηθάει τη λειτουργία του μεταβολισμού και κατ’ επέκταση την απώλεια βάρους. Ακολουθήστε την τακτική των Άγγλων και ενσωματώστε το στην απογευματινή σας χαλάρωση, χωρίς ζάχαρη ή γάλα.

Ωμέγα-3: καλή καρδιά και αδύνατο κορμί
Έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι τα ωμέγα-3 μπορούν να ρυθμίσουν το μεταβολισμό και το ρυθμό του, επηρεάζοντας τα επίπεδα της ορμόνης που λέγεται λεπτίνη και η οποία ελέγχει το πόσο γρήγορα καίμε λίπος. Λόγω του ότι τα ωμέγα-3 δεν παράγονται από τον οργανισμό μας, χρειάζεται να βάλουμε στη διατροφή μας ψάρια όπως σολομό, τόνο, ρέγκα, σαρδέλες για να τα λάβουμε.

Σπόροι Chia: πρωτεϊνούχοι και διαιτητικοί
Οι σπόροι Chia είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και με την κατανάλωσή τους τονώνετε το μεταβολισμό σας, καταστέλλετε την όρεξή σας και «πυροδοτείτε» τη γλυκαγόνη, ορμόνη που βοηθά στην καύση του λίπους. Μουλιάστε τους σπόρους για περίπου 15 λεπτά, έτσι ώστε να φουσκώσουν μέχρι και 10 φορές το αρχικό τους μέγεθος και να σας κρατήσουν χορτάτους, αποτρέποντάς σας από επιδρομές στο ψυγείο. Μπορείτε να τους προσθέσετε στις σαλάτες, τα smoothies, το γιαούρτι και τη βρώμη σας.  

πηγή: clickatlife.gr
.
.

8 υπερτροφές που μαζί με τους... μεγάλους πρέπει να τρώνε και τα παιδιά

Οι “μαύρες” σούπερ τροφές!

Η απομυθοποίηση των superfoods: Τα προβλήματα υγείας που προκαλούν έξι υπερτροφές


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin