Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα μπορούν να ικανοποιήσουν την ανάγκη μας για κάτι γλυκό, με πιο υγιεινό τρόπο.

Έχει συμβεί σε όλους: το στόμα μας –ή μάλλον ο εγκέφαλός μας- ζητάει απελπισμένα κάτι γλυκό και αισθανόμαστε ότι αν δεν μπει λίγη ζάχαρη στον οργανισμό μας, δεν θα ησυχάσουμε. Ειδικά αν αυτές οι λιγούρες σας πιάνουν συχνά, τα ξερά δαμάσκηνα είναι η καλύτερη λύση!

Ο λόγος είναι ότι σύμφωνα με παλιότερη μελέτη του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο, τα δαμάσκηνα προκαλούν αίσθημα κορεσμού για περισσότερη ώρα, ενώ οι θερμίδες τους φτάνουν περίπου τις 20 το ένα. Σύμφωνα, μάλιστα, με μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε εθελοντές, βρέθηκε ότι όσοι κατανάλωναν δαμάσκηνα αντί για γλυκό τύπου σοκολάτα ή μπισκότο, ένιωθαν μικρότερο το αίσθημα της πείνας για 2 ώρες μετά την κατανάλωσή τους, με αποτέλεσμα να καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα.

Όλα αυτά εξηγούνται από τις φυτικές ίνες και τη σορβιτόλη που περιέχουν τα δαμάσκηνα, που κρατά υπό έλεγχο το σάκχαρο του αίματος, παραμερίζοντας το αίσθημα της πείνας. Συν του ότι, σύμφωνα με τους εθελοντές πάντα, η λιγούρα τους για γλυκό ικανοποιήθηκε πλήρως. Δοκιμάστε τα!
πηγή:  clickatlife.gr
.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin