Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Μύρτιλλα, βατόμουρα, σμέουρα… φουλ αντιοξειδωτικά!

Να χρησιμοποιούμε όλα τα μούρα – μύρτιλλα, βατόμουρα, σμέουρα, φράουλες- σε κάθε μας γεύμα συστήνουν οι νέοι διαιτολογικοί κανόνες και αιτία γι’ αυτό δεν είναι μόνο το ότι μας προσφέρουν εκλεπτυσμένες  γευστικές εμπειρίες. 

Κύριος λόγος είναι η μεγάλη περιεκτικότητα τους σε αντιοξειδωτικά στοιχεία. «Οι γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν το λιγότερο τέσσερις μερίδες φρούτων την ημέρα και οι μισές πό αυτές πρέπει να προέρχονται από κάποιο είδος μούρου» επισημαίνει η Paula Bickford, M.D., ερευνήτρια του Center for Aging and Brain Repair, στη νότια Φλόριντα. Όλοι οι τύποι μούρων περιέχουν περισσότερη αντιοξειδωτική δύναμη ανά μερίδα από οποιοδήποτε άλλο φρούτο.
Στις έρευνες συμπεραίνεται ότι τα μούρα δεν καταπολεμούν μόνο τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση, αλλά οξύνουν επίσης τη μνήμη και βελτιώνουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες.

Στην Ελλάδα είμαστε τυχεροί γιατί τα μούρα μπορούμε να τα απολαύσουμε και φρέσκα στην εποχή τους, αλλά και όλο το χρόνο τα βρίσκουμε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Τα μούρα  στο μικροσκόπιο

Οι ερευνητές μετρούν την αντιοξειδωτική δύναμη των τροφών χρησιμοποιώντας μια μέθοδο ανάλυσης που ονομάζεται ικανότητα απορρόφησης ριζών οξυγόνου (ORAC). Τα μούρα συγκαταλέγονται στις κορυφαίες ως προς τις μετρήσεις τροφές, συγκεντρώνοντας βαθμολογία υψηλότερη από τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά, ακόμη και από τις πραγματικές «βόμβες» θρεπτικών στοιχείων, όπως το πορτοκάλι (2.540 ORAC) και το σπανάκι (1.056 ORAC). Επιπλέον, έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και υψηλή σε φυτικές ίνες.

ΠΗΓΗ: helloladies.gr
.

Καλλιέργεια με μέλλον και υψηλά κέρδη το σμέουρο

Οι αντικαρκινικές ιδιότητες των μούρων και βατόμουρων

Τα μύρτιλα προστατεύουν από παχυσαρκία, διαβήτη, καρδιοπάθεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin