Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Η καλλιέργεια της στέβιας στις Σέρρες

Ημερίδα με θέμα την καλλιέργεια της Στέβιας διοργανώνεται στο Ροδολίβος Σερρών το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου. Στόχος της ημερίδας αποτελεί η ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου σχετικά με την αναπτυσσόμενη καλλιέργεια της στέβιας. Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί στο Ροδολίβος Σερρών στον Κινηματογράφο «Ρόδον».

Το Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και ο Δήμος Αμφίπολης άλλωστε στα πλαίσια της διαρκούς προσφορά τους στην ενημέρωση των Αγροτών της περιοχής, διοργανώνουν την εν λόγω ημερίδα.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος Βόλου κ. Λόλας Πέτρος.
 http://food-isimo.blogspot.gr
.
.

  1. Ρόδι με στέβια, η νέα καραμέλα της Tulip που κάνει τη διαφορά

  2. Στέβια: ο γλυκός φίλος μας

1 σχόλιο:

  1. Βόλος: Διεθνές συνέδριο για την ελληνική στέβια....

    Εταιρίες, που ήδη δραστηριοποιούνται με έτοιμα προϊόντα στέβια και επιστήμονες διεθνούς κύρους, οι οποίοι θα παρουσιάσουν μελέτες σε διαφορετικούς τομείς που αφορούν την πολλά υποσχόμενη εναλλακτική καλλιέργεια θα συμμετάσχουν στο «1ο Διεθνές Συνέδριο για την Ελληνική Στέβια» που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο.

    Επίσης, θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων και κλαδικών ενώσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, βιομηχανίες παραγωγής Στέβια και ξένοι προσκεκλημένοι, μέσω των οποίων θα επιδιωχθεί η σύναψη διεθνών επιχειρηματικών συμφωνιών. Το συνέδριο διοργανώνουν η Ελληνική Ένωση Στέβια (GRAST), το Επιμελητήριο Μαγνησίας και η εταιρία SweetFitness Ltd, από 1 έως 3 Μαρτίου 2013, στο ξενοδοχείο Valis Resort.

    Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το συνέδριο είναι μια μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα για να δηλώσει την παρουσία της σε μια συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά, που τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει τεράστια επέκταση σε όλο τον κόσμο, και για να γίνει μια ενημέρωση προς τους καταναλωτές για τις πολλές ιδιότητες της στέβια.

    Την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος. Μεταξύ των επιβεβαιωμένων ομιλητών είναι ο: Dragan Zupanjevac, πρέσβης της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Ελλάδα, Maria Teresa Scardigli, διευθύνουσα σύμβουλος της Διεθνούς Ένωσης Στέβια, Dimitar Dimitrov, πρύτανης του Πανεπιστημίου Βουλγαρίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός, περιφερειάρχης της Θεσσαλίας, Πάνος Σκοτινιώτης, δήμαρχος Βόλου, Κωνσταντίνος Γιαννίδης, πρόεδρος του Ελληνο-Κινεζικού Επιμελητηρίου, Ιωάννης Κυριαζής, διευθυντής Ε.Σ.Υ. και μέλος Δ.Σ. της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, Κωνσταντίνος Μπαρμπέρης, Διευθυντής Δ/νσης Εργαστηριακών Ελέγχων (ΕΦΕΤ), κ.α.

    http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=168855

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blog Widget by LinkWithin